A Védőnői Szolgálat az évek folyamán több rendezvény szervezésében is részt vesz. Ezek célja, hogy minél tágabb körben érjük el a lakosságot és egy kötetlenebb fórumot biztosítsunk a gondozottaink részére.

Minden év szeptemberében Az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából (augusztus 1.), illetve márciusban a Nők Napja környékén tartunk Nők Egészsége napot.

Kedves Nőtársaim! „Nők a Nőkért” Nők egészsége rendezvényünk alkalmából köszöntünk! 2021.03.08.

Tavasz hajnalán róluk emlékezünk,
A nőkről, kiknek életünk köszönhetjük.
Ki mindent megtesz értünk,
dajkál, ápol és felnevel ő.
Hálánk szálljon lányra, anyára,
ki a családot összetartja.
Szépséges nők, jó asszonyok,
kívánunk boldog, víg nőnapot!

                                                               (Kéri János)


 A Rákoskerti Művelődési Ház szervezésében Zsuzsa Mihály nőnapi műsora az alábbi linken megtekinthető:

https://www.facebook.com/rakoskertimh/posts/4047470625285858

Nőnap Kiss Lászlóval és Solti Bertalannal

A járványhelyzetre való tekintettel idén, Nőnap alkalmából egy online zenés előadással kedveskedünk a hölgyeknek.
https://www.facebook.com/csabahaz/posts/4022235887838904?notif_id=1614779374417407&notif_t=live_video_schedule_broadcaster&ref=notif

Interjúk a Nőnap kapcsán
https://www.facebook.com/csekohaz

 

*****

Kedves Gondozott Családok!

Ugyan a Covid-19 vírus miatt el kellett halasztanunk az Anyatejes Világnapi rendezvényünket, de a tombola sorsolást azért megtartottuk. Köszönjük, hogy 1 éven túl is anyatejjel tápláljátok gyermekeiteket, és köszönjük a leadott női tejet is, ezzel segítve a gyermekek egészséges fejlődését! Gratulálunk a nyerteseknek!

*****

tAbTnkIIM0YMUGI7M3qYHF4XiTJpRjkmmjikfmte

A XVII. KERÜLETI RÁKOSMENTI VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT

TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL

MEGHÍVJA ÖNT ÉS KEDVES CSALÁDJÁT AZ

ANYATEJ VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL

TARTANDÓ RENDEZVÉNYÜNKRE.

FŐVÉDNÖKÖK

DUNAI MÓNIKA

országgyűlési képviselő

HORVÁTH TAMÁS

Rákosmente polgármestere

VÉDNÖKÖK

DR. HAINTZ ANDREA

tisztifőorvos

HORVÁTH LAJOSNÉ

vezető védőnő

Nincsen a gyermeknek olyan erős vára, mint mikor az anyja őt karjaiba zárja. Nincsen őrzőbb angyal az édesanyánál. Éberebb csillag sincs szeme sugaránál. Nincs is annyi áldás, amennyi sok lenne. Amennyit az anya meg ne érdemelne.”

Tombola szelvénnyel ajándékozunk meg minden megjelenőt és oklevéllel köszöntjük azokat az édesanyákat, akik minimum 6 hónapon túl anyatejjel táplálták csecsemőjüket.

PROGRAMKEZDÉS: 930 órától

Megnyitó: Ács Rozália intézményvezető

Köszöntő: Dunai Mónika országgyűlési képviselő

Köszöntő: Horváth Tamás polgármester

Anyatej gyűjtő előadása

1030 órától Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő előadása

Digitális szülői felelősségvállalás az információs korban”

1100órától TOMBOLA és oklevél átadás ABAHÁZI CSABA rádiós műsorvezetővel

1130 órától Interaktív beszélgetés Horvai Viktória konduktorral

Korai konduktív fejlesztés” a csecsemők egészséges mozgásfejlődéséről

1130 órától Interaktív beszélgetés Tompai-Apágyi Kármen IBCLC szaktanácsadóval

Anyatejes táplálásról, sikeres szoptatásról és a szoptatás-barát eszközök használatáról” 

 tanácsadás bemutatók

játszósarok kötetlen beszélgetés

vendéglátás értékes ajándékok

 

*****

Anyatejes Táplálás Világnapja

 

118651472_1466656936875570_5722833791494715376_n

A Rákosmenti Védőnői Szolgálat és a Sportolj, Mama XVII. kerületi csoportja immár harmadik alkalommal rendezte meg a Sportolj Mama! – Fussunk együtt futóversennyel egybekötött szabadtéri programot, így ünnepelve és  népszerűsítve az anyatejes táplálást.2020. augusztus 1-én, az Anyatejes táplálás világnapján, a Szoptatás világhetének kezdetén kerületünkben élő kismamák és családjaik gyülekeztek a rákoscsabai vasútállomás melletti kerékpárútnál, hogy a védőnők felhívására egy közös futással hívják fel a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára.Az indulás előtti percekben Horváth Tamás polgármester köszöntötte a vállalkozó kedvű édesanyákat és családjaikat.  Az anyatejes táplálás előnyeit alátámasztó bizonyítékok már mindannyiunk számára ismertek, hangsHorváth Tamás polgármester a résztvevőkkelúlyozta a városvezető. Tudjuk, hogy a szoptatáshozzájárul a csecsemők túléléséhez, segíti fejlődésüket, biztosítja a gyermekek idegrendszerének és fizikumának megfelelő fejlődését, de hosszú távú pozitív egészségügyi hatást jelent a nők számára is. Horváth Tamás elmondta, Rákosmente Önkormányzata igen jó kapcsolatot ápol a helyi védőnői szolgálattal. A védőnők kiváló szakmai munkáját a városvezetés korszerű infrastruktúrával segíti. A polgármester egy jó hírrel zárta köszöntőjét, miszerint az EMMI 2021. július 1-től a csecsemőgondozási díj mértékét a jelenlegi 70 százalékról az édesanya teljes fizetésének mértékére emeli.Ács Rozália, a Rákosmenti Védőnői szolgálat intézményvezetője elmondta, igen büszkék arra, hogy  kerületünk egyik védőnője, Tompai Apágyi Kármen egy nemzetközileg is elismert szakképesítéssel rendelkezik, IBCLC szoptatási szaktanácsadó. Szakképzése alapján a szoptató anya és a szoptatott csecsemő különleges igényeit szem előtt tartva megelőzi, felismeri, illetve segít megoldani a szoptatással kapcsolatos problémákat. Az IBCLC nem helyettesíti a védőnőt, csecsemős nővért vagy a gyermekorvost, sokkal inkább együtt dolgozik velük, munkájával kiegészíti az ő munkájukat.A Rákosmenti Védőnői Szolgálat munkatársaiA védőnők elmondták, ha a kisgyermek legalább az első hat hónapjában anyatejjel táplálják, az egész életére megalapozhatja az egészségét. Ennek ellenére csupán a babák fele kap anyatejet Magyarországon, ezért fontos, hogy minél több kisgyermeket váró anyuka felismerje a szoptatás fontosságát.A futás előtti percekbenA közös fotó után, az édesanyák családjukkal és a védőnőkkel közösen – volt, aki futva, volt, aki sétálva – indultak el a Rákos-patak melletti kerékpárúton a Népkertig, ahol frissítők, sportolási lehetőségek, játékok és kötetlen beszélgetések várták a résztvevőket.Az anyatejes táplálás világnapját 1992-től tartják világszerte, mellyel kezdetét veszi a szoptatás világhete. Az egészségügyi szervezetek 120 országban hívják fel a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára.

Futás Sétálás Sportolás

 

*****

Sportolj, Mama! Anyatejes táplálás világnapja alkalmából a szoptatás világhetén

anyatejes

2020. Augusztus 1. szombat 9:00 órától 12:00 óráig 

Rajt: A rákoscsabai vasútállomás melletti kerékpárút

Cél: Népkert, ahol frissítők, sport lehetőségek, játékok és kötetlen beszélgetési lehetőségek várják a kedves résztvevőket.

Jelentkezni lehet a területi védőnőknél!

Felhívjuk a családok figyelmét, hogy a futáson, gyalogláson mindenki a saját felelősségére vegyen részt. Nem verseny, az anyák-babák jó közérzetét szolgáló együttlét.

Kérjük, az aktuális egészségvédelmi szabályokat a rendezvényen is tartsák be!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk: Rákosmenti Védőnői Szolgálat és a Sportolj Mama XVII. kerületi csoportja 

babakocsi-mother-infant-illustration-father-png-favpng-Yrt5E7cVeaTyL69tMQ6iCkAdk

SZOPTATÁS-AZ EGÉSZSÉGESEBB BOLYGÓÉRT!

*****